Accento-Art

Art Estimate


Kunstschattingen

Het is een feit dat wij door veel kunstbezitters opgemerkt en gevraagd worden voor het geven van een waarde aan hun bezit m.a.w. schilderijen, beelden, litho’s enz. Dat doen wij dan ook graag. Veel tijd en aandacht geven we aan alle aanvragen om een zo goed mogelijk en correct advies te verlenen. Dat is onze plicht. Wij geven daarom, vrijblijvend een eerste schatting, op basis van bedragen die bij internationale of nationale openbare veilingen bij officiele veilinghuizen de laatste jaren geboden zijn.

Dit geeft ons een waarde “matrix“ van verzamelaars of galerijen, die werken van die kunstenaar hebben gekocht of verkocht. Dit is geenszins een garantie dat uw werken aan deze prijzen kunnen verkocht worden!!! Voor belangrijke verzamelingen dient er één van onze experten bij te komen... Indien we niet voldoen aan de nodige kennis, zullen wij dit ook meedelen.

Expertise

Indien men schattingen voor verzekeringen of erfenissen wenst te bekomen, is het normaal dat onze experten deze werken eerst willen zien. Afhankelijk van het werk, kunnen externe gespecialiseerde officiële experten ingeschakeld worden.

Steeds zullen we vrijblijvend op voorhand de kosten kenbaar maken, zodat u voor geen verrassingen komt te staan. De schattingen zullen altijd onder voorbehoud afgeleverd worden, deze houden echter geen garantie in dat u deze werken aan deze prijs zult kunnen verkopen.

Verkopen of Beleggen?

Voor belangrijke kunstwerken die u wenst te kopen, of te verkopen, staan we steeds ter beschikking om een vrijblijvend gesprek. Wij kunnen deze werken NA hun waardebeoordeling aanbieden op de kunstmarkt of aan ernstige verzamelaars uit onze relaties.

Ook de aanbiedingen van kunstwerken aan binnenlandse of buitenlandse veilinghuizen regelen wij voor onze klanten. Wij begeleiden u in het totale verloop van het proces. Respect, prijstransparatie, betrouwbaarheid en kennis zijn voor ons uiterst belangrijk. Uw privacy zal dan ook 100% gewaarborgd blijven door de onderschrijving van een contractueel privacyovereenkomst.

Wij werken nooit op geen enkele wijze buiten de wettelijke bepalingen en respecteren de geldende wetgevingen en code of conduct van de kunstexperten.