Accento-Art

Eddy Stevens < Artist Gallery


B. Bogart

Geboren te Brasschaat in 1965

Meesterlijk realisme dat ons meeneemt naar de magisch-symbolische gedachtenwereld van de schilder. Eddy Stevens mag tot één van de meest begaafde schilders van de hedendaagse kunst worden gerekend. Deze virtuoze kunstenaar is al sinds jonge leeftijd bezig met een zoektocht naar de weergave van het innerlijke van de mens. Inmiddels kan men stellen dat zijn werk is uitgegroeid tot grote hoogte.

Zijn stijl en techniek zijn in de loop der jaren steeds verfijnder, diepzinniger en evenwichtiger geworden. Het accent in zijn werk is verlegd van schoonheid naar het weergeven van de essentie. ‘Zijn schilderijen zijn als een boek dat verhaalt over tijdloze gevoelens en menselijke interactie.’

Afgezien van de technische perfectie is zijn beeldtaal zo bloemrijk en verhalend dat de essentie slechts wordt onthuld voor de betrokken toeschouwer. Vanuit zijn isolement als schilder beschouwt Eddy Stevens het menselijke innerlijke. Op haast mythologische wijze benadert hij gevoelens als verlangen en gebondenheid, om ze vervolgens met een sobere en tijdloze symboliek weer te geven op doek. Eddy Stevens is een gevoelig persoon, een groot denker en bovenal een hoogbegaafd schilder, die de subtiliteit en complexiteit van de mens voor de eeuwigheid weet vast te leggen.

Eddy Stevens volgde zijn opleiding aan de kunstacademie te St. Niklaas.

Koop: Originals