Accento-Art

Johan De Fre < Artist Gallery


J. De Fre

Geboren te Waasmunster in 1952

De spontane bewondering. Voor uizonderlijke knappe werken! Om dan pas bij de essentie te belanden, bij de verwondering: “Waarom word ik hierdoor aangegrepen?”

Dit is bij benadering het scenario dat zich afspeelt in het hoofd van al wie het werk van Johan De Fré aanschouwt. Het antwoord is wel voor iedereen gelijk. Het feit dat Johan als schilder de technische perfectie benadert in een sfeer van puur realisme van de oude Antwerpse school, maakt hem zeer voornaam.

De Fré schildert zijn stillevens in olie op paneel. Zijn werken leunen sterk aan bij de historische traditie van het fijnschilderen, ons nagelaten door meesters als Jan Van Eyck en Frans Snyder. Het is haast een hyperrealistische textuur, waarbij contouren en kleurnuances van de objecten samen met hun plaats in de compositie voor de betovering zorgen.

Alledaagse voorwerpen, zoals glazen, ceramieke potten, laden en met kant gedrapeerde schabben, worden één met de weelderige fruitmontages. De lichtinval en het bijna “over” realisme maken van zijn werken een schoonheid om nooit meer los te laten. Deze stijl van realisme is voor de schilder zeer tijdrovend door de zeer oude techniek en detailuitvoering in zijn werken, neem rustig de tijd om zijn werken te bekijken.

Ze zijn fantastisch, je krijgt er iets voor terug. Je haalt details naar het voorplan die aanvankelijk in de periferie verscholen bleven, alle werken bieden een onuitputtelijke verrassing door zijn meticuleuze penseelvoering. Johan De Fré vormt deze ingebouwde visuele ervaring om, tot een buitengewone mooie beleving! Johan De Fré wist reeds vele verzamelaars in binnen- en buitenland te overtuigen van een extreme grootheid.

Koop: Originals