Accento-Art

Joe Downing < Artist Gallery


J. Downing

Geboren in USA in 1925 en gestorven te Frankrijk in 2007

“Joe Downing is een beeldend kunstenaar die zijn wortels in Kentucky heeft en deze niet alleen deelt met de rest van zijn land, maar ook met de wereld.”

Zijn kinderjaren in een tabakskwekerij vlakbij Horse Cave zijn een blijvende inspiratiebron voor zijn werk als schilder en beeldhouwer, ook sinds hij zijn thuis in Frankrijk heeft gevestigd in 1950 en zijn tijd verdeelt tussen Parijs en het zuiderse dorp Menerbes. Zijn kunst werd reeds tentoongesteld in Frankrijk, Zweden, Italië, Canada, Mexico, Duitsland en andere landen en toch vergeet hij nooit zijn geboorteland Kentucky.

Hij heeft tentoonstellingen gehad in Owensboro, Bowling Green, Louisville en Horse Cave, evenals in Cincinnati, New York, Chicago, Atlanta, Charleston, West Virginia en Seattle. Zijn werk is te vinden in de permanente collecties van musea in Frankrijk, België, Luxemburg, Israël, Canada, Australië en de VS.

Joe Downing heeft ook de eer om één van drie Amerikanen te zijn geweest die hun werk exposeerden in het Louvre Museum van Parijs. De twee andere kunstenaars waren Whistler en Tobey. Downing is bovendien schrijver en publiceerde twee boeken met poëzie en artikels over de kunstwereld.

P. Bougaerde

Koop: Originals