Accento-Art

Marianne Le Vexier < Artist Gallery


Le Vexier

Geboren te Moret-sur-Loing op 6 april 1965

Marianne Le Vexier woont sinds 1976 in Auvers-sur-Oise, waar zij in een kunstenaarswoning werkt die werd toegekend door het Ministerie van Cultuur en Communicatie. Een tentoonstelling van Magritte bepaalde haar toekomst: ze zou schilder worden!

Aldus schreef zij zich in 1983 in aan de Academie van Port-Royal te Parijs en sloot zich, nadat ze daar de Concours des Beaux-Arts had gewonnen, aan bij het atelier van Zavaro. Beloond met een beurs van de Academie van Port-Royal (1984-1986) keerde ze terug om er vier jaar lang “de hele dag stillevens te schilderen”, waarna ze overging naar intieme landschappen, innerlijke werelden.

Sinds 1984 exposeert ze in Frankrijk, België en de rest van Europa. Vertoevend tussen abstract en figuratief, met een aangeboren gevoel voor compositie en zonder afwijzing van het verleden, inspireert zij zich op geen enkele meester en bewandelt op haar eentje het pad van creatie, die wordt gekenmerkt door een zeldzame originaliteit door te werken met gekleurd zand. Vandaag heeft ze een atelier waar zij ceramiek, ets en gravures naast haar schilderkunst dagelijks beoefend. Haar prachtig etsboek “kinderillustraties” gaven haar vleugels bij de jongere generaties.

Zandvleugels vertelt dit avontuur (Editions Area, Parijs 2004). Haar beeldend werk werd bekroond met de prijzen Hélène-Gauvry (1983), Madeleine-Couderc (Fondation Taylor, 1993) en van het publiek van de stad Parijs (1994). Een kunstenares om nooit uit het oog te verliezen.

Koop: Originals