Accento-Art

Daniel Sciora < Artist Gallery


Daniel Sciora

Geboren te Parijs op 15 september 1945

Zo dicht bij de dingen komen dat ik ze met de vingertoppen kan aanraken is de afstand die ik heb gekozen om de muren te evoqueren. Deze muren zijn gezichten die de hoop van de mensen weerspiegelen, hun littekens tekenen de onverbiddelijke tijd... Ik probeer de “stilte van de muren” in verf te vertalen.

Ik plaats me ervoor zoals voor een spiegel en reflecteer deze dialoog op mijn doek. De gebruikte techniek is eenvoudig maar langzaam: een opeenstapeling van lagen glazuur op onderlagen van modelleerpasta (marmerpoeder) en met kleur vermengd zand, een schaduwspel met airbrush.

“Mijn snijwerk” is voor de beeldhouwkunst wat een tekening voor een schilderij betekent. De figuur wordt samengevat in een silhouet dat de ruimte verslindt en de leegte tekent zoals stilte de muziek... De korrel en de kleur zijn voor “mijn Afrikaansen” als inkervingen in muren. Ik probeer de traagheid, de stilte en de eenzaamheid die op deze muren en silhouetten lijken te spoken te schilderen en sculpteren, om onszelf beter te kunnen onderdompelen in een andere ruimte, een andere dimensie, een elders dat hier en nu zou kunnen zijn.

Koop: Originals