Accento-Art

Robert Vandereycken < Artist Gallery


Vandereycken

Geboren te Hasselt in 1933

Wij hebben Robert Vandereycken reeds mogen tentoonstellen. De mix van zijn prachtige schilderijen en zijn bronzen beeldhouwwerken, was één van de mooiste tentoonstellingen die we hebben mogen houden. Wat ons bijzonder getroffen heeft, is de schoonheid van zijn bronzen beelden en de diepe kleurinslag in zijn oliewerken.

Men kan zich de vraag stellen of Robert Vandereycken een beeldhouwer of een schilder is! Ontegensprekelijk beiden. Volledig kunstenaar met ongelooflijk veel ambachtelijke schoonheid en perfectie... Maar bij Robert gaat het om de menselijke figuur binnen zijn diepliggende realiteit te plaatsen in de vorm. Met flegmatieke realistische en expressionistische vormen klimt men binnen de wereld van zijn werken.

Vluchtige krassen geplaatst als zuivere lijnen, op zoek naar de vrijheid, geluk en weemoed van het menselijk bestaan. Robert Vandereycken, een Belgisch kunstenaar met een belangrijk Europees curriculum vitae maar vooral een boeiend en mooi mens! Robert werkt veel in zijn Spaans atelier, maar is wel op regelmatige wijze in België aanwezig.

Koop: Graphics