Accento-Art

Victor Ramirez < Artist Gallery


V. Ramirez

Geboren te Chillán Viejo - Chili op 25 september 1950

Victor Ramirez studeerde van 1969 tot 1972 schilderkunst en grafiek aan de Universiteit van Chili in Santiago en van 1972 tot 1975 aan de Universiteit van Concepción, eveneens in Chili. Daarna verhuisde hij naar het mooie Barcelona in Spanje, waar hij nog steeds thuis is. België, Duitsland, Spanje, Chili en Mexico zijn de artistieke en creatieve inspiratiebronnen.

De elementen van kleur en licht zijn zichtbaar op formeel en technisch gebied en drukken ook de inhoud in beeld. Victor Ramirez is een kunstenaar die vaak verschillende soorten media versmelt en ook publieke kunstinstallaties creëert. Zijn passie voor literatuur uit zich niet alleen in de integratie van tekstfragmenten in zijn werk, hij illustreert ook boeken van hedendaagse auteurs als Angel Crespo, Gonzalo Rojas en Joan Brossa.

Victor Ramírez is in vrijwel elke vorm van techniek geïnteresseerd, omdat zij naar zijn mening allemaal kennis omarmen en elk op hun eigen manier in staat zijn te communiceren. Dit is ook de reden waarom hij op vele niveaus van plastische expressie werkt en het heerlijk vindt om te schakelen tussen de verschillende stijlen en concepten.

Koop: Originals